DANAŠNJI VIDNEJŠI KREACIONISTI                       

Nekateri izmed današnjih najvidnejših znanstvenikov, ki so kreacionisti, so (po abecednem redu):

Prof. dr. Bernard Brandstater – pionir na področju anestetike, in sicer na področju pomoči prezgodaj rojenim otrokom ter na področju epiduralne anestezije (oboje je v uporabi povsod po svetu).

Prof. Stuart Burgess – svetovno priznani strokovnjak na področju biomimetike (posnemanja načrta v naravi). Je profesor inženirskega načrtovanja na University of Bristol in avtor preko 40 znanstvenih člankov ter 50 prispevkov na konferencah. Ima 7 patentov in je prejel številne nagrade, najbolj nedavna med njimi je Wessex Institute Scientific Medal.

Prof. dr. Ben Carson – pionir na področju pediatrične nevrokirurgije. Bil je direktor pediatrične nevrokirurgije na Johns Hopkins Medical Institutions. Bil je prvi kirurg, ki je uspešno ločil dvojčka,ki sta imela medsebojno zraščeni glavi; je pionir na področju kirurškega zdravljenja epilepsije pri majhnih otrocih itd. V znak njegovih izrednih dosežkov so mu podelili 51 častnih doktoratov, med drugim tudi na univerzah Yale in Columbia. Je član Alpha Honor Medical Society in tudi Horatio Alger Society of Distinguished Americans ter je član odborov številnih podjetij in izobraževalnih ustanov. Leta 2001 sta ga CNN in revija Time uvrstila med 20 najvidnejših ameriških zdravnikov in znanstvenikov. Istega leta ga je Library of Congress izbrala za enega izmed 89 »živih legend«. Februarja 2008 mu je predsednik Bush podelil Ford’s Theater Lincoln Medal in še Presidential Medal of Freedom, kar je v ZDA najvišje civilno priznanje.

Dr. Raymond Damadian – v veliki meri zaslužen za razvoj medicinskega slikanja z uporabo magnetne resonance (MRI). Podelili so mu ameriško National Medal of Technology, medaljo Lincoln-Edison ter ga uvrstili v dvorano slavnih ameriških izumiteljev, kjer so med drugim Thomas Edison, Alexander Graham Bell in brata Wright. Leta 2001 mu je Lemelson-MIT program podelil nagrado za življenjsko delo kot »človeku, ki je odkril MRI skener«. Znano je, da so ga v zvezi z njegovim delom prikrajšali za Nobelovo nagrado.

Dr. John Hartnett – razvil je najbolj natančne atomske ure na svetu, ki jih uporabljajo v raziskovalnih laboratorijih in industriji povsod po svetu. Dobil je nagrado Australian Research Council (ARC) Discovery Outstanding Researcher Award (DORA) in je izredni profesor na University of Adelaide. V razmeroma kratki karieri je doslej objavil več kot 200 znanstvenih člankov, poglavij knjig in prispevkov na konferencah.

Dr. Raymond Jones – med drugim je rešil problem neprebavljivosti tropske leguminoze Leucaena, kar je za avstralsko govedorejo pomenilo milijone dolarjev. Prejel je CSIRO Gold Medal for Research Excellence in nagrado Urrbrae Award.

Dr. Felix Konotey-Ahulu – avtor mnogih pionirskih prispevkov, zlasti na področju bolezni srpastih celic. Za svoje delo je prejel mnogo nagrad in je Kwegyir Aggrey Distinguished Professor genetike na University of Cape Coast v Gani ter svetovalec pri Phoenix Hospital Group v Londonu.

Dr. John Sanford – ima preko 30 patentov s področja gojenja rastlin in genetike. Njegovi najpomembnejši znanstveni prispevki vključujejo tri izume, in sicer biolistični proces (»genska pištola«), izpeljano patogensko odpornost (ang. pathogen-derived resistance) in genetsko imunizacijo. Velik delež današnjih svetovnih transgenskih pridelkov (tako v smislu količine kakor tudi posejanih površin) je gensko načrtovanih z uporabo tehnologije, ki jo je dr. Sanford razvil skupaj s sodelavci. Dr. Sanford je prejel priznanje Distinguished Inventor Award leta 1990 in 1995.

Vir: Batten, D., 2014. Creationist contributions to science, Creation 36(4), 16-18.